ÚvodDalší posun v umožnění lázeňské péče pro samoplátce

Další posun v umožnění lázeňské péče pro samoplátce

Zpět3.5.2021
Vláda ČR na svém zasedání 3. 5. 2021 rozhodla, že od 10. 5. 2021 bude umožněn pobyt pro samoplátce v lázních i pro osoby, které jsou očkované proti nemoci COVID 19.

Poskytovat lázeňskou léčebně rehabilitační péči lze od 10. 5. v případě, že:

  • je alespoň částečně hrazena z veřejného zdravotního pojištění, nebo
  • je poskytována pacientovi, který prodělal laboratorně potvrzené onemocnění COVID19, uplynula u něj doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 90 dní,
  • je poskytována očkovanému klientovi pro onemocnění COVID 19 a od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu uplynulo nejméně 14 dní, nebo od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu uplynulo nejméně 14 dnů.
Jan Kuchař (předseda Sdružení míst ČR) k tomu dodává: "Tlakem profesních organizací došlo k odstranění nelogického kroku, kdy do lázních nemohly očkované osoby. Avšak stále toto opatření velmi diskriminuje další občany, kteří ještě dle očkovací strategie nemají nárok na vakcínu, lázně potřebují, ale nemají na něj nárok z veřejného pojištění. Naší snahou společně se Svazem léčebných lázní České republiky bude další tlak na vládu, aby toto diskriminační opatření změnila a naše lázně mohly opět začít dýchat."