ÚvodDo Frantovek s dětmi

Do Frantovek s dětmi

Zpět9.1.2024
Františkovy Lázně jsou místem, kam nikdy nevyrážíme s manželem sami. Pokaždé bereme s sebou naše děti, protože je tu opravdu dostatek zábavy pro všechny. A když se k tomu ještě přidá nějaká kulturní událost, máte na celý den vystaráno.

I tentokrát jsme tedy vyrazili s ratolestmi a již po cestě mě napadlo několik míst, kde by je to mohlo bavit.  

Jako první jsme se vydali směr multifunkční hřiště, kde je opravdu skvělý skatepark. Hned u něj najdete i dopravní hřiště, workoutové hřiště a nakonec taky něco, co vždy ocení naše nejmenší, a to je moc pěkné dětské hřiště s houpačkami, prolézačkou i pískovištěm.

 

Po tom, co jsme všechno prolezli a vyzkoušeli, mohli jsme vyrazit rovnou na procházku do lesoparku Amerika, kam se holky vždycky moc těší. Jeho součástí je i stejnojmenný rybník. Nutno podotknout hlavně pro ty z vás, kteří milujete ryby jako já, určitě si na internetu pohlídejte a nepromeškejte výlov rybníka Amerika, to bývá parádní událost. 

ZOOPARK a mikrovláček

Hned kousek odsud najdete malý zoopark, který naše holky, milovnice zvířat, nikdy nesmí minout. V jeho výbězích můžete vidět koně, lamy, kachny, sovy sněžné nebo mývaly, kteří jsou tady těmi opravdu nejroztomilejšími zvířátky. 

Cestu zpátky do města si většinou urychlíme nástupem na mikrovláček, a nebo je prima s ním sem přijet a zpátky využít cyklostezky, kterou ocení každý, kdo si vzal s sebou kolo, koloběžku, inline brusle apod. My s sebou většinou nějaký ten “jezdící prostředek” táhneme, takže si tuhle zábavu spojenou s pohybem, jen tak ujít nenecháme. 

Při naší poslední návštěvě ale bohužel nebylo na podobné zážitky venku moc dobré počasí, takže jsme si mimořádně zoopark nestihli projít a skončili jsme v místním akvaparku Aquaforum Františkovy Lázně, který je vyhlášený nejen pestrým výběrem vodní zábavy, ale také minimální teplotou vody kolem 30 stupňů, což si myslím, lecjaká maminka ocení. Tedy i naše děti byly z teploty vody nadšené. 

 

Ve vnitřní části jsme si užívali plavecký bazén a rekreační bazén hlavně my s manželem. Holky se zatím vrhly na ten dětský s atrakcemi a vířivkami, jinak je tu také jeskyně pro chvilku klidu a relaxace nebo sauna. 

V létě?

Pokud byste do Františkových Lázní vyrazili za krásného letního dne, určitě využijte venkovní areál, kde jsme sice ještě nebyli, ale z doslechu víme, že je tam tříproudá vodní skluzavka, tobogán, velký rekreační bazén s plaveckou částí, vířivka a samozřejmě opět atrakce i pro nejmenší.  

V případě, že ale nejste moc velcí vodomilové a toužíte po větším přísunu adrenalinu, můžeme ještě doporučit nedalekou chebskou FUN Arenu, kde se dá nejen jezdit na motokárách, ale také skákat na trampolíně nebo si užít laserovou střelnici. Naše rodina s dvěma dcerami na motokáry moc není, holky byly nadšené z trampolín. Ale praví milovníci budou z motokárového okruhu opravdu nadšení. Je totiž nejen uvnitř, ale i venku. 

Snad jsme vás přesvědčili, že Františkovy Lázně nesmíte minout. Využijte pohostinnost hotelů, restaurací a užijte si tady ten správný odpočinek s rodinou.