ÚvodLegendární minerálka IDA se vrací do Náchoda!

Legendární minerálka IDA se vrací do Náchoda!

Zpět4.4.2024
Město Náchod srdečně zve veřejnost na slavnostní otevření prameníku Jakub s požehnáním minerální vody IDA, které se uskuteční v sobotu 6. dubna 2024 od 15 hodin v areálu Velkých lázní u řeky Metuje. Tímto historickým okamžikem pokračuje postupný návrat zdejší tradice lázeňství, který byl zahájen obnovou Malých lázní mezi lety 2018 2019.

Prameník bude v provozu každý den od října do dubna v čase od 9 do 18 hodin, v hlavní sezóně od května do září od 8 do 20 hodin. Otevřením prameníku však práce v areálu Velkých lázní nekončí.

Letos byla zahájena realizace dalšího významného česko-polského projektu „Balneum Glacensis". Město Náchod v rámci projektu obnoví bývalou lázeňskou kolonádu IDA ve Velkých lázních, které bude navrácen historický vzhled z přelomu 19. a 20. století. Po dokončení se budova stane nejen odpočinkovým místem s prameništěm minerální vody, ale vznikne zde i nová unikátní expozice mapující historii lázeňství v Náchodě.

BEZ VAŠÍ POMOCI TO NEDOKÁŽEME.

Máte doma pohlednice, keramická pítka, plakáty, reklamní tiskoviny nebo další tištěné materiály? Jakékoliv další předměty spojené s historií lázeňství v Náchodě nebo minerálkami IDA, HEDVA nebo NÁCHODKA? Poskytněte je do připravované městské expozice a vytvořte ji společně s námi! Každý dárce bude odměněn drobnou pozorností.

Předměty můžete přinést přímo na slavnostní otevření prameníku nebo do infocentra v Malých lázních během otevírací doby (po-ne 9:00-12:00, 12:30-16:00).

Těšíme se na společné setkání a přípitek minerální vodou Ida na slavnostním otevření prameníku Jakub!