ÚvodZahájení sezóny v Mariánských Lázních se ponese v duchu klimatických lázní

Zahájení sezóny v Mariánských Lázních se ponese v duchu klimatických lázní

Zpět5.4.2024
Druhý květnový víkend bývá v Mariánských Lázních neodmyslitelně spjatý se slavnostním zahájením lázeňské sezóny. Bohatý třídenní program bude pro obyvatele a návštěvníky připravený také letos.

Hlavním tématem letošního zahájení sezóny jsou klimatické lázně. Naše město je jediné na světě, které se může pochlubit všemi čtyřmi přírodními léčivými zdroji – minerálními vodami, rašelinou, zřídelním plynem a léčivým klimatem. Chtěli jsme proto připravit program, který tento unikát připomene,“ sdělil starosta města Martin Hurajčík.

 Struktura akce bude obdobná jako v minulých letech. „Program potrvá od pátku do neděle a odehrávat se bude i tentokrát především u kolonády. Stěžejním bodem pátečního programu bude koncert Západočeského symfonického orchestru, k dispozici již budou také stánky s občerstvením a řemeslnými výrobky,“ řekla Jana Palacká, vedoucí odboru kultury, lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO.

Sobotní program začne jako tradičně mší a slavnostním žehnáním lázeňským pramenům. „Obyvatelé a návštěvníci města se mohou těšit na koncert Akordeonového orchestru Alexandra Smutného, pěveckého sboru Fontána, vystoupí také Marjánek nebo třeba Dixieland Planá. Novinkou v letošním programu pak bude busking, což je pouliční umění - od žonglování po hudební produkce. Ten se bude odehrávat na několika stanovištích od Chebské ulice až po kolonádu,“ podotkl starosta s tím, že sobotní program vyvrcholí vystoupením zpěvačky Dashy a koncertem Queenie, nejúspěšnější tribute kapely v Česku. „Symbolickým uzavřením dne pak bude slavnostní produkce Zpívající fontány a světelná show,“ dodal. Neděle se pak ponese v režii Základní umělecké školy Fryderika Chopina.

 

Program je už téměř kompletní. „Můžeme prozradit i to, že také tentokrát myslíme na rodiny s dětmi. Pro nejmenší budou nachystané atrakce a velký dětský park v prostoru u monarchů,“ doplnila Jana Palacká.